nedelja, 19. december 2010

Frisbee seminar v Burji

posted by Veronika Valentin; see also the report from a seminar participant here.



11. in 12.12. smo v Društvu za reševalne pse Burja gostili Flipsijev seminar o frisbeeju s psom, ki ga je vodila Jean McCollister. Potekal je na poligonu v Vanganelu pri Kopru. Po skoraj treh tednih dežja nam je bilo vreme zelo naklonjeno in smo oba dneva uživali v soncu. Seminar je bil namenjen začetnikom in vodnikom z nekaj več izkušnjami in psom vseh starosti in pasem. V soboto se nas je zbralo 9 vodnikov in nekaj partnerjev za vadbo metov, v nedeljo pa nas je bilo 8.

Ob 9.30 smo se zbrali Pri Emilu, kjer smo spili jutranjo kavico, se spoznali in dobili od Jean napotke, kako igrati frisbee, da bo zabaven in varen za naše štirinožce. Nato smo dopoldne preživeli na poligonu, kjer smo si podajali frizbije, se pri tem veliko naučili in nasmejali. Sledilo je kosilo pri Emilu, nato pa individualno delo s psi. Zanimivo je bilo gledati različne pse, kako se odzivajo na frisbee, za večino je bila to prva tovrstna izkušnja. Začetniki so se učili motivacije psa za frisbee in osnovnih elementov freestyla, tisti, ki imamo že nekaj izkušenj, pa smo poskušali nadgraditi svoje znanje in v naše freestyle rutine dodati zahtevnejše elemente.

Mislim, da si je ta atraktiven pasji šport pridobil kar nekaj novih privržencev. Večina se z njim namerava ukvarjati rekreativno, mislim pa, da jih bomo kar nekaj videli tudi na kakšni tekmi. Vsi smo se krasno zabavali in upam, da nam spomladi uspe tak seminar ponoviti.